Földügyi térinformatikus tanfolyam

Földügyi térinformatikus tanfolyam

Földügyi térinformatikus tanfolyammal kapcsolatos információk - felnottkepzes.hu

Földügyi térinformatikus, Földügyi térinformatikus képzés, Földügyi térinformatikus tanfolyam, Felnőttképzés

földügyi térinformatikus elvégzi a térinformatika fő alkalmazási területein (ingatlanügyi hatóság, önkormányzat, közigazgatás, közművek, környezetvédelem, természetvédelem, mezőgazdaság stb.) a megfogalmazódott problémák korrigálását. Térinformatikai eszközökkel elvégzi az adott terület feladatainak korszerű és hatékony javítását a döntések térbeli információkkal való kreatív támogatása céljából. Közreműködik a szükséges adatok körének meghatározásában, korszerű számítógépes eszközökkel adatgyűjtést, adatfeldolgozást végez.

Képes az adatok térinformatikai adatbázisba integrálására és a leggyakoribb adatkezelési és adatfrissítési feladatok elvégzésére. Az adatok gyűjtését más adatbázisokból is el tudja végezni, és a digitális helyzeti, illetve a leíró adatokat adatbázisba szervezi. Átvezeti a szükséges változásokat az adatbázisban, az adatok karbantartását, továbbá adatszolgáltatást végez, egyszerűbb elemzési feladatokat tervez és old meg, majd az elemzési eredményeket szakszerűen megjeleníti. Magabiztosan használja a földügyben elterjedten alkalmazott digitális térképező és térinformatikai szoftvereket. Alkalmazza a térinformatikai adatokkal kapcsolatos jogi és etikai normákat.

Szakképesítés sorszáma: 05325001

Programkövetelmény érvényességének kezdete: 2021.01.08

# /- #Földügyitérinformatikus #Földügyitérinformatikusképzés #Földügyitérinformatikustanfolyam #Földügyitérinformatikustanfolyamról #Földügyitérinformatikusoktatás #Földügyitérinformatikusvizsga

MODELLO Módszertani és Képzési Intézet

Földügyi térinformatikus | Fizikai tudományok | Földtani tudományok | Tanfolyam Szakképesítések | Szakmai képzések