A közösség ereje!

A közösség ereje!

a-kozosseg-ereje-elso-pelda

Az első példa:
A napokban olvastam, Edina Babus egy nagyon egyszerű és mindenkit, Gyöngyös várost is fémjelző észrevételéről. Több éve járunk el a kaotikusan kinéző “igénytelenül álló, elhanyagolt, méteres gazzal tarkított, szemetes és most már nagyrészt kiszáradt” körforgalom mellet, benne!
Nem is említve azt, hogy a Gyöngyösre, a Mátrába, vagy esetenként a megyeszékhelyre látogató turistákat, vendégeket a városunkba érkezve ez az első látványosság, mely fogadja!
A poszt megjelenését követően, a hozzászólások és észrevételek közösségi ereje egy szempillantás alatt megteremtette az utat, hogy végre bekövetkezzen a változás!
Itt élünk, itt lakunk, gyermekeink itt nevelkednek, ezért úgy vélem, mindannyiunknak, közösen gondolkodva tenni kell annak érdekében, hogy a mi kis szeretett városunk szépségét, elhelyezkedését, adottságait kiaknázva vonzóbb, szebb, jobb, és élhetőbb jövőképet teremthessünk! (Ja, és így sok minden mást is!) Ez az egyszerű idézet mindent elmond:
“Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség.” – Wass Albert
Az én gondolataimban nem az jelenik meg, hogy nincs elég erőforrása (dolgozók, munkások) a városnak, hanem az, hogy nem tematikus, előre megtervezett, eltervezett rendszerben, rendszerszerűen működnek a dolgok.
Ezen üzenet lényege is: “Jobb későn, mint soha.”
Köszönjük, hogy a közösség általi észrevétel meghallgatásra került!