Több száz nőnek segítünk céljaik megvalósításában!

– Gyakori, hogy az édesanyák gyermekük születését követően nehezen tudnak újra munkába állni, s van, hogy nem is akarnak gyermekük mellett teljes munkaidőben dolgozni. A projekt célja az atipikus foglalkoztatás népszerűsítése, a nőkkel szembeni gazdasági, társadalmi sztereotípiák megváltoztatása.

A Család KarrierPONT-ban mentálhigiénikus, kommunikációs szakember, HR szakértő látja el tanácsokkal a Gyöngyösről és körzetéből érkező nőket. A szakmai tanácsadáson túl információt közvetítenek, különböző tréningeket szerveznek, továbbá kiemelten ösztönözik a női vállalkozások megalakulását és elősegítik a nők atipikus foglalkoztatásának népszerűsítését.

Projektünk rövid- és hosszú távú hatása, hogy hozzájárul a nők foglalkoztatásának növeléséhez, a munkaerőhiány mérsékléséhez, a munkaerőpiacon a kereslet-kínálat optimális arányának alakulásához, valamint a megfelelő munkaerő rendelkezésre állásához a munkaerőpiac meghatározó szereplőinek együttműködése révén. Hosszú távú hatás mind a munkaadói, mind a munkavállalói oldalon a szemléletmód pozitív irányú változása.

Fülöp Henrik