Patkolókovács tanfolyam

A patkolókovács megtervezi a kívánt szolgáltatást, felméri a paták állapotát.
Patkolókovács tanfolyammal kapcsolatos információk - felnottkepzes.hu

Patkolókovács,Patkolókovács képzés, Patkolókovács tanfolyam, Felnőttképzés

Pataszabályozást végez, csikók, növendék és kifejlett lovaknál (hobby, tenyész, sport) a megfelelő eszközökkel, termékekkel és technológiákkal az állatok jóléte szerint. Ellenőrzi a munkavégzés helyszínét a balesetvédelem, tűzrendészet, érintésvédelem szempontjából. Elbírálja a ló mozgásának szabályosságát, végtagállását, pataalakulását. Meghatározza a munka menetét és a feladatokat.

A patkók elkészítése során használt anyagokat kiválasztja, beszerzését elvégzi és elkészíti. Működteti és karbantartja a munkavégzéshez szükséges gépeket, berendezéseket. Különböző típusú patkókat készít a végtagálláshoz, pataalakuláshoz igazítva, a használati célnak megfelelően. Karbantartja, megélezi a patkolás szerszámait a használat előtt. Irányítja a segítőket a ló körüli elhelyezkedésben, megmutatja az első és hátsó láb biztonságos felvételét, illetve meg-tartását a beavatkozáshoz.

A patkolókovács kiválasztja a ló rögzítésének módját vagy annak mellőzését a ló együttműködési készségétől függően. Elvégzi a szaruszabályozást, patkolást. Elbírálja a pata-szabályozás, patkolás helyességét a pataszabályozás, patkolás után. Észreveszi a rendellenességet, konzultál az állatorvossal. Betartja a munka-és balesetvédelmi szabályokat.

Szakképesítés sorszáma:08884002
Programkövetelmény érvényességének kezdete:2021.01.08

# /- #patkolókovács #patkolókovácstanfolyam #patkolókovácsképzés #patkolókovácstanfolyamról #patkolókovácsoktatás #patkolókovácsvizsga

MODELLO Módszertani és Képzési Intézet

Patkolókovács | Több tudományterületet átfogó programok a mezőgazdaság és az állatorvosi tudományok főirány túlsúlyával | Tanfolyam Szakképesítések | Szakmai képzések