Junior szoftvertesztelő tanfolyam

Junior szoftvertesztelő tanfolyam

Junior szoftvertesztelő tanfolyammal kapcsolatos információk - felnottkepzes.hu

Junior szoftvertesztelő, Junior szoftvertesztelő képzés, Junior szoftvertesztelő tanfolyam, Felnőttképzés

szoftvertesztelő szakember legfőbb tevékenysége az üzleti elemzők és szoftverkészítő szakemberek folyamatban lévő fejlesztéseinek vagy kifejlesztett alkalmazásainak, szoftvereinek vizsgálata, ellenőrzött körülmények között végzett kipróbálása, tesztelése. Feladatát annak érdekében végzi, hogy az esetleges szoftverhibák a fejlesztési folyamat lehető legkorábbi fázisában javításra kerülhessenek. A szoftvertesztelő szakember szaktudásával segíti a fejlesztői munka folyamatait is.

A szoftvertesztelő szakember terveket készít a teszteléshez, melyekben – az adott szoftver kockázatelemzését követően (a szoftver alkalmazási területe jelentősen befolyásolja a tesztelés mélységét és mértékét) – teszteseteket állít össze, majd a tesztelés során ezeket lefuttatja és az eredményeket elemzi. Az eltérő típusú hibák kiszűrésére megfelelő tesztelési technikákat választ és alkalmazza azokat. Pontosan dokumentálja a teszteléseket, hibalistákat és összefoglaló jelentéseket állít össze, melyeket a javítás támogatására átad a szoftverfejlesztőknek. A szoftvertesztelő szakember tevékenysége és eredményei támogatják a döntéshozatalt, hogy az adott szoftver mikor bocsátható ki, mikor áll készen a felhasználásra.

Szakképesítés sorszáma: 06134007
Programkövetelmény érvényességének kezdete: 2020.10.29

# /- #juniorszoftvertesztelő #juniorszoftvertesztelőtanfolyam #juniorszoftvertesztelőképzés #juniorszoftvertesztelőtanfolyamról #juniorszoftvertesztelőoktatás #juniorszoftvertesztelővizsga

MODELLO Módszertani és Képzési Intézet